Після того, як Нацбанк заборонив обмінним пунктам відмовляти українцям в обміні старих купюр, обмінники шукають обхідні шляхи.

Київські обмінні пункти, щоб не приймати у киян долари старих зразків, після розпорядження НБУ, під час розмови з клієнтом змінили курс на набагато нижчий.

Скриншот з відео. Обмінник в Києві
Скриншот з відео. Обмінник в Києві

Дівчина на відео намагалася обміняти стару доларову купюру. Спочатку касирка не хотіла приймати купюру, вказуючи то на неіснуючі жовті плями, то на те, що "їм наказано" не приймати. Після чого касирка заявила, що на них буде курс 33 грн, при тому, що курс в обміннику був 36,9 грн.

А чому з якої причини? Детектор пропустив же їх, значить вони дійсні, — зазначає дівчина.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Скриншот з відео. Обмінник в Києві
Скриншот з відео. Обмінник в Києві

Після того, як дівчина нагадала про наказ НБУ, жінка перед носом у клієнтки поміняла курс валют на дуже низький. Та тепер запропонувала обміняти долари. Врешті решт, клієнтка заявила, що викличе поліцію, а касирка пригрозила викликати охоронця.

На відео обмінник на вул. Дніпровська набережна, 21

Нагадаємо, що Національний банк України заборонив обмінникам не приймати долари будь-яких років випуску. Та зазначив, що у разі відмови до обмінних пунктів будуть застосовуватися санкції.

Скриншот з відео. Обмінник в Києві
Скриншот з відео. Обмінник в Києві

Нагадаємо, ми писали, що українці скаржаться, що "Ощадбанк" кидає їх віч-на-віч із шахраями: "Їм байдуже...".

Як повідомляв "Знай.ua" українцям розповіли, які долари не приймають у відділеннях Ощадбанку: "Якщо в гаманці старенькі банкноти...".

Також "Знай.ua" інформував, нові правила у розкритті банківської таємниці: кого стосуватимуться зміни.