В Україну завезли дуже небезпечну каву, яка містить токсичні елементи. Про це повідомляє головне управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області на своїй сторінці у facebook.

Українців закликають бути уважними в магазинах, оскільки на прилавки могла потрапити небезпечна кава, яка містить охратоксин А.

Супермаркет, кава: кадр з відео
Супермаркет, кава: кадр з відео

Виробник шкідливого продукту: Gruppo Gimoka srl, Trezzano S/N, Італія. Зазначається, що продукт експортувався з Австрії – оптовик: GUNZ Warenhandels GmbH, Mäder, а отримувач ТОВ "ТД ГУРМАНДІЗ", вул. Костянтинівська 72, м. Київ, 04080.

У Держспоживслужбі вже попередили всіх операторів ринку, щоб небезпечну продукцію вилучили з обігу. При цьому покупцям радять дотримуватися пильності, адже речовина, яка міститься в цій каві, дуже небезпечна для здоров'я та життя людини.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Кава, фото Знай.uа
Кава, фото Знай.uа

"Є контамінантом (харчовим забруднювачем),чим є серйозною загрозою для здоров'я та життя людини. Надзвичайно токсичний нейротоксин, потенційний канцероген для людини (група 2B), мутаген, тератоген та має сильну нефро- та гепатотоксичність, імуносупресор, викликає імунодефіцитні стани", - зазначається в повідомленні.

Раніше портал Знай повідомляв, українцям продають контрафактні суміші під виглядом натуральної кави: чим небезпечний такий "напій".

Також наш портал інформував, у молоко додають пральний порошок: українці дізналися про хитрощі виробників із жирністю.

Крім того, ми писали, українцям "впарюють" фальсифікат замість вершкового масла: як перевірити продукт, щоб не стати жертвою обману.