У червні в Україні знизилися ціни на низку популярних продуктів. Найбільше подешевшала гречка, рис, соняшникова олія та сало. Про це повідомив директор Національного наукового центру Інститут аграрної економіки, академік НААН Юрій Лупенко.

Експерт, спираючись на дані Держстату, зазначає, що в червні гречана крупа подешевшала порівняно з травнем на 7,2%. При цьому від грудня продукт знизився в ціні на 30,6%. Водночас у сегменті круп відчутно подешевшав рис – на 3,4%.

Ціни на крупу, скріншот: YouTube
Ціни на крупу, скріншот: YouTube

Доступніше на 2,4% стала соняшникова олія, а не 2,2% знизився цінник на цибулю, яка рекордно подорожчала цього року. На 1,4% та 1,3% подешевшали сало та макаронні вироби.

Мані крупи, морожена риба, пшеничний хліб, м'які сири, пшеничні крупи, а також борошно подешевшали менш значно – в межах 1%.

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube

Юрій Лупенко зазначив, що багато продуктів стали доступнішими для українців, втім, у перший місяць літа не обійшлося без подорожчання. Так, найбільше злетіли ціни на картоплю, білокачанну капусту та яблука – на 21,7%, 21,5% та 20,1% відповідно.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, кавун по 178, а солодка кукурудза по 128 гривень: українці ризикують залишитися без літніх смакот, ціни в супермаркетах.

Також наш портал інформував, і шашлик засмажимо, і бульйончик зваримо: українські супермаркети радують зниженням цін на курятину, свинину та сало.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, поспішайте урвати за приємними цінами: у супермаркетах оновили вартість яєць, макаронів, борошна та цукру.