В Україні внесли зміни до програми "ЄВідновлення", в рамках якої громадянам виплачується компенсація за пошкоджене житло. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду, повідомляє прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму telegram-каналі.

Програму "ЄВідновлення" вирішили дещо розширити. За словами Дениса Шмигаля, отримати компенсацію зможуть і ті українці, які відремонтували пошкоджене житло за власний кошт.

Пошкоджений будинок. Фото: скрін youtube
Пошкоджений будинок. Фото: скрін youtube

Прем'єр-міністр наголосив, що на даний момент в уряді опрацьовуються варіанти механізму компенсації для вищезгаданої групи населення. Попередньо, виплата грошей розпочнеться вже цієї осені.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

"Ремонт і відбудова житла — один із центральних процесів відновлення. Дав завдання Мінінфраструктури й Мінцифри детально прокумунікувати, як саме виглядатиме механізм компенсації. Розраховуємо, що він буде готовий восени, і після цього почнуться відповідні виплати", - зазначив глава уряду.

Компенсація за пошкоджене житло виплачується на спеціальний рахунок. Кошти можна витратити виключно на придбання матеріалів або послуги підрядника.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, з 1 серпня все зміниться: уряд попередив про зміни у виплатах, допомоги більше не бачити.

Також наш портал інформував, українці з 1 серпня зможуть взяти іпотечний кредит за програмою "єОселя": які умови пропонують.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, банківські рахунки українців почнуть перевіряти: кому загрожує значний штраф у розмірі 33,5 тисячі гривень.