Кожен українець має право на житлову субсидію, проте є певні умови, за яких вона призначається. Зокрема це сукупний дохід домогосподарства. Про це нагадали у Пенсійному фонді України.

Відповідно до чинного законодавства отримати житлову субсидію можуть громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які перебувають на території країни на законних підставах.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Розмір допомоги на оплату комуналки розраховується як різниця між вартістю житлово-комунальних послуг у межах соціальних норм та нормативів та обсягом обов'язкового платежу.

Фахівці Пенсійного фонду наголосили, що згідно з постановою Кабміну №1156 від 27.07.1998 року, субсидія призначається домогосподарству, якщо його витрати на житлово-комунальні послуги в середньому перевищують 15% від сукупного місячного доходу.

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

До речі, субсидія на оплату житлово-комунальних послуг призначається із місяця звернення за її призначенням. Вона розраховується на неопалювальний сезон (з 1 травня по 30 вересня) та опалювальний сезон (з 1 жовтня по 30 квітня).

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чи варто сподіватися на підвищення мінімальної пенсії до кінця року: експерт відповів на хвилююче питання.

Також наш портал інформував, що українці недоплачують за світло: у ДТЕК сказали, яким має бути реальний тариф і як покривається різниця.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, отримати субсидію стало ще простіше: як українцям подати заяву на призначення допомоги – важливі нюанси.