Це літо приносить українцям і освіжаючі дощі, і зігріваюче сонечко. Проте вже на початку серпня аномальна спека накриє майже всі регіони країни, за прогнозом представниці Укргідрометцентру Наталії Птухи для "NV".

До кінця липня погода буде мінлива, місцями очікуються опади зі шквалистими поривами вітру, але тиждень почнеться тепло. 24 липня у більшості областей температура вдень буде в межах +24 +29, у південних та південно-західних областях +29 +34.

Дощова тепла погода. Фото: Youtube
Дощова тепла погода. Фото: Youtube

"Можливо, локально +35 – на півдні України можуть бути такі показники. 25-26 липня, особливо в ніч на 26, вдень надійде чергове поле зниженого тиску із заходу, можливо навіть локальне утворення циклону. І, знову ж таки, у ті дні у нас короткочасні дощі по Україні, місцями грози, лише південний схід залишається переважно без опадів", - сказала Птуха.

Ближче до кінця тижня, 27 липня атмосферний тиск підвищиться, що мінімізує опади, а ось 30 та 31 липня короткочасні дощі із грозами покажуть свою силу.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Водночас температура у південній частині триматиметься в межах +23 і вище, а у східній сягне +35. Захід та північні області залишатимуться в межах +21 +27.

Літня погода. Фото: Youtube
Літня погода. Фото: Youtube

Також синоптик повідомила, що у Гідрометцентрі не дають прогноз погоди на весь серпень, але у перші дні місяця можлива суха та спекотна погода, без опадів.

"Відповідно, температурні показники вже будуть дещо вищими: +30 і вище буде не тільки на півдні, а й по інших областях", - додала вона.

Нагадаємо, Україну накриє спека понад 40 градусів: коли ховатися у холодильниках