Українські супермаркети перерахували ціни на рис, пшоняну крупу та макарони. Скільки доведеться заплатити у другій половині липня, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

З настанням сезону в Україні почали активно дешевшати овочі та ягоди, але більшість основних продуктів харчування, зокрема бакалію, залишаються дорогими і навіть продовжують зростати в ціні.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Рис

В українських супермаркетах довгий рис у середньому продається по 86,40 гривні за кілограм, що помітно дорожче, ніж місяць тому. У червні цей товар продавався по 82,92 гривні за кіло. Довгий пропарений рис подорожчав із 65,69 до 68,13 гривні за кілограм.

Круглий рис пропонується із середнім цінником у 86,60 гривні за кіло. Примітно, що минулого місяця він коштував 80,42 гривні за кіло.

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін

Пшоно

Пшоняна крупа в середньому коштуватиме українцям 33,90 гривні за кілограм. Якщо порівнювати із минулим місяцем, то ціна не змінилася. Діапазон цін у супермаркетах коливається у межах від 30,60 до 38,40 гривні за кіло.

Цены на пшено. Фото: скрин Минфин
Ціни на пшоно. Фото: скрін Мінфін

Макарони

Макарони пір'я залишаються дуже дорогими, але все ж трохи подешевшали. Середній цінник знизився з 28,12 до 27,92 гривні за кіло.

Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, практично задарма: популярний овоч уже віддають українцям за безцінь, але буде ще дешевшим.

Також наш портал інформував, гречка, макарони, сало і не тільки: які продукти стають доступнішими для українців.

Крім того, ми писали, дорого, і дешевше не буде: українців шокували нові ціни на кавуни та дині.