В українських супермаркетах помітно знизилися ціни на популярні овочі, а на зелень цінники ще "кусаються". Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Зелена цибуля, петрушка та кріп - все це зараз безкоштовно доступне українцям, які мають город. Ті, хто живе в місті або не став засаджувати земельну ділянку, змушені зелень купувати і ціни на даному сегменті поки що не дуже тішать.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Зелена цибуля

За невеликий пучок зеленої цибулі вагою 100 грамів у середньому доведеться віддати 37,33 гривні. У червні цінник на продукт був дещо вищим – 41,60 гривні. Вартість цибулі починається від 31,00 та досягає 49,90 гривні за 100 грамів, залежно від супермаркету.

Ціни на зелену цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на зелену цибулю. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

Кріп

Середня вартість 100 г кропу становить 34,80 гривні. Для порівняння, минулого місяця товар продавався за 32,48 гривні. У той же час пучок кропу вагою 250 г подорожчав з 85,70 до 114,30 гривні.

Ціни на кріп. Фото: скрін Мінфін
Ціни на кріп. Фото: скрін Мінфін

Петрушка

За 70-грамовий пучок петрушки українцям доведеться віддати в середньому 34,90 гривні, що на понад 3 гривні дешевше, ніж місяцем раніше. 100-грамовий пучок цієї зелені подешевшав із 31,99 до 25,50 гривні.

Ціни на петрушку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на петрушку. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв ідеальний час для консервації: в Україні знизилися ціни на помідори, огірки та болгарський перець.

Також наш портал інформував, і шашлик засмажимо, і бульйончик зваримо: українські супермаркети радують зниженням цін на курятину, свинину та сало.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, поспішайте урвати за приємними цінами: у супермаркетах оновили вартість яєць, макаронів, борошна та цукру.