Виконавці можуть накласти арешт на майно боржників для подальшої реалізації. Однак є перелік речей, які точно не будуть описані та реалізовані.

Юрист навів перелік майна, яке не буде реалізовано виконавчою службою у разі накладання арешту на майно боржника.

Боржники. Фото: Youtube
Боржники. Фото: Youtube

Під арешт не потрапляють предмети щоденного побутового вжитку, речі індивідуального користування, лікарські засоби та інші вироби медичного призначення, необхідні боржникові, членам його сім’ї та особам, які перебувають на його утриманні, за медичними показаннями.

Крім того, залишать при арешті меблі - по одному ліжку та стільцю на кожну особу, один стіл, одна шафа на сім'ю, Буде недоступним для виконавців один холодильник, один телевізор, персональний комп’ютер, один мобільний телефон - на кожну особу.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Запас питної води, продукти харчування, необхідні для особистого споживання боржникові, членам його сім'ї та особам, які перебувають на його утриманні.

Судове рішення. Фото freepik
Судове рішення. Фото freepik

Майно, необхідне для відправлення релігійних культів та ритуальних обрядів боржником, членами його сім’ї та особами, які перебувають на його утриманні, професійних занять боржника, членів його сім’ї та осіб, які перебувають на його утриманні, якщо воно є єдиним джерелом доходу таких осіб, знаряддя особистої кустарної і ремісничої праці, книги.

Також залишать боржникові паливо для опалення приміщення. Худоба (по одній одиниці), кролики (дві пари), птиця (п'ять штук), корми, необхідні для їхнього утримання до вигону на пасовища.

Насіння, необхідне для чергового посіву, та незібраний урожай - в осіб, які займаються індивідуальним сільським господарством (крім земельних ділянок, на які накладено стягнення).

Сільськогосподарський інвентар, допоміжні засоби реабілітації, що забезпечують компенсацію. Призи, державні нагороди, почесні та пам’ятні знаки, якими нагороджений боржник.

Нагадаємо, ми писали, що у пенсіонерів заберуть половину пенсії: кому варто хвилюватися.

Як повідомляв "Знай.ua" боржники за комуналку тепер на гачку: що загрожує неплатникам.

Також "Знай.ua" інформував, можливість обнести вас до нитки: українці скаржаться на послугу "Екстренні гроші" від ПриватБанку.