У Пенсійному фонді нагадали, як можна докупити собі страховий стаж, та скільки це буде коштувати.

Внески до Пенсійного фонду можна сплачувати за той час, коли людина досягнула 16 років. Про це повідомив Тг-канал "Соціальної інформаційної платформи".

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

За прикладом, якщо у людини перший запис у трудовій книжці з'явився у 23-річному віці, то вона цілком має право сплачувати страхові внески за попередній період (до 23 років). Тобто за той час, коли ще не працювала.

"Ви можете "докупити" стаж за попередні роки, попри час першого запису в трудовій", – зауважили фахівці.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

При цьому договір про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування може бути укладено за дотримання таких двох головних умов:

  • Якщо особа — людина 16 років.
  • За періоди, під час яких вона не перебувала в трудових відносинах та не була ФОПом.

Скільки доведеться заплатити за страховий стаж

Спеціальним договором може бути передбачена одноразова сплата єдиного внеску за попередні періоди. Але є певні правила щодо розміру внеску.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Сума за кожен місяць не може бути меншою за мінімальний страховий внесок, помножений на 2. На сьогодні така сума становить 2 948 гривень (1 474 грн × 2).

Нагадаємо, ми писали, що немає зарплати - немає роботи: українцям, яким не платять, дозволили сидіти вдома і чекати грошей.

Як повідомляв "Знай.ua", у пенсіонерів заберуть половину пенсії: кому варто хвилюватися.

Також "Знай.ua" інформував, ПФУ розклав по поличках: що потрібно для оформлення субсидії.