На українському ринку стрімко дешевшає один із популярних овочів, що входить до "борщового набору" - капуста. Ціни за тиждень впали одразу на 12%, досягнувши 12 грн/кг.

Аналітики проекту EastFruit повідомляють, що це не кінцева вартість капусти, надалі вона знижуватиметься. На даний момент цінник вже впав у середньому на 44%, порівняно з аналогічним періодом 2022 року.

Овочевий ринок. Фото: скрін youtube
Овочевий ринок. Фото: скрін youtube

Ціни будуть падати й надалі, тому що на ринку спостерігається велика пропозиція овочів, але при цьому низький попит серед покупців.

"За словами виробників, знижувати ціни вони змушені передусім під тиском дуже стриманого попиту. Оптові компанії та роздрібні мережі закуповують капусту лише невеликими партіями для поточного продажу, посилаючись на низьку зацікавленість з боку споживачів. Крім того, тиск на ціни чинить збільшення пропозиції на ринку, оскільки низка господарств відновила активне збирання капусти середніх сортів після настання сприятливих погодних умов", - розповіли аналітики.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Капуста. Фото: Youtube
Капуста. Фото: Youtube

На даний момент ціни на капусту у супермаркетах тримаються на стабільному рівні. У мережі АТБ кілограм овочів коштуватиме покупцям 12,75 грн, але це за знижкою. В інших магазинах вартість вища, Варус – 17,50 грн, Ашан – 16,50 грн.

У той же час ціни на ринках суттєво нижчі. Мінімум, який просять за кіло капусти становить 10 грн, а максимум – 12 грн.