Після здачі НМТ в Україні розпочалася вступна компанія, під час якої абітурієнти обирають ВНЗ та коледжі, подають заяви. Проте вартість навчання дещо змінилася, якщо порівнювати із 2022 роком.

За даними Держстату, для здобуття вищої освіти українцям доведеться заплатити на 7,2% більше, ніж минулого року. Умовно, річний контракт на навчання вартістю 25 тисяч подорожчав до 26,8 тисячі.

Гроші, фото Уніан
Гроші, фото Уніан

Конкретні суми, які запросять ВНЗ від абітурієнтів, стануть відомими у вересні. У цей час Держстат зможе проаналізувати цінові зміни.

Проте вже зараз можна сказати, що навчання відчутно подорожчає, а деякі заклади підвищать цінники на 10-20%, але все залежить від вибору ВНЗ. На даний момент вартість контрактного навчання в Україні коливається в районі 27-120 тисяч гривень на рік, у середньому доведеться заплатити близько 49 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

Університет, ЗВО - фото logo iamir.info
Університет, ЗВО - фото logo iamir.info

Якщо абітурієнт обере певну спеціальність у Києво-Могилянській академії, цього року йому доведеться заплатити більше, приблизно від 28% до 82%. У той же час ВНЗ у Харкові не змінили ціни на навчання.

Таке подорожчання пояснюється підвищеним попитом, бо в Україні різко побільшало студентів-чоловіків через мобілізацію.

Раніше ми писали про те, яким буде навчальний рік для українських школярів у 2023-2024 роках: дітей повернуть за парти за однієї умови

Як повідомляв Знай.ua, не пропустіть шанс: переселенцям виплатять до 150 тисяч гривень, хто може отримати і які умови