В Україні діє програма "ЄВідновлення", за допомогою якої українці можуть отримати компенсацію за пошкоджене житло. Виявилося, що деяким посадовцям ця програма дає змогу непогано заробити. Про це розповів Юрій Романенко у своєму telegram-каналі.

Юрій Романенко заявив, що навіть для отримання компенсації через додаток "Дія" з українців можуть вимагати хабар. Як це працює, він пояснив на прикладі своїх знайомих, які зіткнулися з корупційною складовою у цій програмі.

Юрій Романенко, фото: скріншот із відео
Юрій Романенко, фото: скріншот із відео

"Знайомі з Одеси розповідають. В один із останніх обстрілів до них у будинок у дах прилетіло щось. Будинок спалахнув. Приїхали пожежники, гасили кілька годин. Частина вигоріла, частина залита водою. Будинок не придатний для життя", - розповів він.

Для отримання компенсації через додаток "Дія" потрібен документ, що підтверджує, що будинок було пошкоджено внаслідок обстрілу, який можна отримати у ДСНС. Проте виявилося, що отримати таку довідку безкоштовно - неможливо.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Додаток "Дія". Фото: скрін youtube
Додаток "Дія". Фото: скрін youtube

"У МНС безкоштовно довідку давати не схотіли. Товсто натякаючи, що можливо вони самі підпалили будинок! ТОПИЛИ камін влітку наприкінці липня в 30 градусну спеку. Тобто для МНС це справжня "жатва". Вони заробляють на цих довідках", - відзначив Юрій Романенко.

Раніше портал Знай повідомляв, що з'явилася "жирна" мета: Юрій Романенко показав, як Україна залишить росію без моря.

Також наш портал інформував "Тюнінг на крові": чому Україна ризикує програти у війні проти окупантів.

Крім того, ми писали, "Ви тупо канібали...": Романенко показав Горбунову, як за 183 млн. врятувати українців, а не знімати серіали.