Українці можуть відшукати у своїх скарбничках справжній скарб у вигляді 10-копійчаної монети, яку оцінюють у 29 тисяч гривень. Як виглядає копійка і за що так високо цінується серед нумізматів, повідомляє спеціалізований ресурс Violity.

Українську монету номіналом у 10 копійок можна продати за 29 тисяч гривень. Враховуючи, що більшість українських пенсіонерів отримує виплати від 3 до 4 тисяч, це відчутна сума, яка дорівнює 9-7 місячним пенсіям.

Цінні 10 копійок. Фото: violity
Цінні 10 копійок. Фото: violity

Особливу цінність монета представляє через те, що була викарбувана на заготівлі під 1 копійку, а тому має "однокопійковий" сріблястий колір. Крім того, відомо, що копійка була випущена у 2004 році, її вага – 1,47 грама.

Цінні 10 копійок. Фото: violity
Цінні 10 копійок. Фото: violity

Популярні новини зараз
ПриватБанк заблокував рахунок: що треба робити відразу Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Інші монети номіналом у 10 копійок також можуть принести своєму власнику непогані гроші, але вже не такі великі. Так, наприклад, 10 копійок 1994 року різновиду 2ГБк можна продати за ціною від 2 до 2,6 тисячі гривень.

Монети. Фото: Youtube
Монети. Фото: Youtube

Фахівці відзначають, що таку монету можна дізнатися по цілій низці особливостей: гурт із великою насічкою, четверте зерно третього колосу розімкнуто, хвостик грона №7 не стосується ягоди, а гроно №3 має короткий і тонкий хвостик.

Раніше портал Знай повідомляв, можете радіти, якщо знайдете їх у скарбничці: які копійки можна продати за тисячі гривень.

Також наш портал інформував, українську монету можна продати за 10 тисяч гривень: як виглядає копійка.

Крім того, ми писали, від 1400 до 5000 доларів: нумізмати готові платити шалені гроші за українські копійки.