Експерти не можуть дати чіткої відповіді, але схиляються до думки, що метеозалежність та метеочутливість, це "суміш хибних уявлень та трактувань".

Платформа доказової інформації про здоров'я "Бережи себе" спільно з сімейним лікарем Дариною Дмитрієвською намагалися зрозуміти, чи справді існує метеочутливість.

Головний біль. Фото: скрін youtube
Головний біль. Фото: скрін youtube

"Швидше за все, це суміш хибних уявлень, когнітивних упереджень та неправильного трактування інших факторів. Через незнання та/або недостатнє розуміння все це об’єднують під однією загальною назвою. А це, своєю чергою, може шкодити як системі охорони здоров’я, так і, власне, пацієнтам", — пояснюють експерти.

Метиеочутливістю називають загальне нездужання, головний біль, біль у м'язах, нудоту та сильну втому, що характерно і для низки інших захворювань.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

На думку лікарів "на погоду" можуть реагувати при загостренні хронічних захворювань.

Це найпоширеніший варіант, який потребує підвищеної уваги. Сьогодні мало хто має звичку робити регулярні профілактичні огляди та визначати показники свого здоров'я. пише лікар.

Також на самопочуття можуть впливати хронічне недосипання, стрес та когнітивні упередження.

Дійсно впливає на самопочуття - спекотна погода та різкі зміни температури повітря та атмосферного тиску.

Скриншот інфографіки
Скриншот інфографіки

Нагадаємо, ми писали, що українці зазнають потужного удару по головах: магнітна буря накриє вже 25 липня.

Як повідомляв "Знай.ua", річки поту, висота та публічний виступ: чого бояться люди за знаком Зодіаку.

Також "Знай.ua" інформував, Марс у Діві вплине на життя кожного українця: до чого потрібно бути готовим уже з 10 липня.