В Україні розпочався сезон вітчизняних кавунів, перші великі партії почали відвантажувати з місцевих господарств, при цьому ціни дуже відрізняються від минулорічних.

Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit. Цього року кавуни з'явилися на українському ринку на тиждень раніше, ніж у попередньому, проте ціни набагато вищі.

Кавуни, фото: Знай.ua
Кавуни, фото: Знай.ua

На даний момент покупцям пропонують кілограм кавуна по 18-27 грн. Ціни у середньому на 59% вище порівняно з першими баштанними партіями минулого року. Така дика різниця пов'язана з відсутністю постачання з окупованої Херсонської області, де переважно вирощувалися кавуни.

"За словами ключових гравців ринку, вищі ціни на місцеві кавуни поточного року зумовлені насамперед відсутністю поставок цієї продукції з Херсонської області, яка, по суті, є лідером з вирощування кавунів", - розповіли аналітики.

Популярні новини зараз
Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Також виробники кажуть, що більш масовий продаж баштанних очікується на початку серпня. Крім того, ціни можуть суттєво знизитися найближчим часом, оскільки на ринку збільшаться пропозиції кавунів із місцевих господарств.

Кавуни. Фото: Facebook
Кавуни. Фото: Facebook

Раніше ми писали про те, що Держпродспоживслужба проводить перевірки: у Києві магазин покарали на 265 тисяч за завищення цін

Як повідомляв Знай.ua, робіть запаси на зиму: українців порадували новим цінам на лохину

Також портал Знай.ua писав, що ціни втричі вищі, жодних компотів та варення: які ягоди в Україні найбільше подорожчали за рік