В Україні деякі громадяни звільняються від сплати адміністративного збору за оформлення паспортних документів. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Українці під час оформлення паспорта зобов'язані сплатити адміністративний збір. Ця норма стосується як внутрішнього документа, так і закордонного паспорта. Проте в Україні є категорії громадян, які можуть бути звільнені від сплати.

Паспорт України. Фото: скриншот Youtube
Паспорт України. Фото: скриншот Youtube

Хто може не сплачувати адмінзбір?

У Державній міграційній службі пояснюють, що адміністративний збір не потрібен з особи, щодо якої встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії Росії проти України. Однак у цьому випадку є обмеження – людина має звернутися за паспортом протягом року з дня звільнення з полону.

Паспорт України. Фото: скриншот Youtube
Паспорт України. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

Також адмінзбір не сплачується громадянами України, які отримують паспорт уперше. Крім того, від сплати можуть бути звільнені окремі категорії українців за рішенням місцевої влади.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, буде простіше: українців порадували новими послугами, які можна отримати у ЦНАПах.

Також наш портал інформував, кому з українців потрібно ставати на консульський облік за кордоном.

Крім того, ми писали, що українці залишаться без паспортів, якщо не зроблять це: залишилося всього два тижні.