Явище Персеїди зазвичай припадає на липень та серпень.

Під час метеорного дощу можна нарахувати приблизно один метеор щогодини, тобто більше, ніж будь-якої ночі. Про це розповідає видання cneos.jpl.nasa.gov.

Пересеїди. Фото: Youtube
Пересеїди. Фото: Youtube

Цього року пік Персеїд припадає на 12 та 13 серпня. У ці дні можна гарантовано побачити багато "падаючих зорь". Метеори можна спостерігати не тільки в кінці літа, але і в будь-який інший час року. Просто їх буде не так багато.

Але не всі подібні об'єкти є метеоритами, які згорають в атмосфері планети, так і не досягнувши поверхні. Деяким з них все ж вдається це зробити.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Пересеїди. Фото: Youtube
Пересеїди. Фото: Youtube

В цілому під час Персеїд загальна кількість метеорів зросте до 50-75 на годину, досягнувши максимуму - до 100.

Як стверджують астрономи, метеорні потоки викликають хмари уламків, що лишилися після комет, через що проходить планета Земля, рухаючись навколо Сонця.

Крихітні частинки пилу, а також каміння, потрапляючи в атмосферу з надвисокою швидкістю, створюють тертя між ними та повітрям. На тлі цього вони просто згорають, спалахуючи у нічному небі.

Вчені зазначають, що Персеїди викликані кометою Swift-Tuttle. Їй необхідно 133 роки для того, щоб обійти Сонце. Востаннє її бачили у бінокль 1992 року, наступного разу випаде нагода у 2125-му. Проте зараз можна насолоджуватися видовищем, яке лишила після себе.

Нагадаємо, ми писали, що збільшена частота вібрацій, планета у процесі глобальних змін: як це вплине на людей.

Як повідомляв "Знай.ua" астронавтів змусили пити воду "після туалету", щоб не доставляти її із Землі.

Також "Знай.ua" інформував, покладіть у бардачок - знадобиться: навіщо в салоні автомобіля піна для гоління, лайфгак від досвідчених водіїв.