У Сінгапурі мають страчувати жінку... вперше майже за цілих 20 років, хоча її засудили до такого виду покарання ще 2018 року.

Громадянку Сінгапуру Сарідеві Джамані визнали винною у зберіганні близько 30 грамів героїну з метою незаконного обігу. Про це повідомляє Guardian.

Активісти вважають, що якщо це станеться, вона стане першою жінкою, яка була страчена в Сінгапурі з 2004 року. Тоді з такої ж причини було повішено 36-річну перукарку Йєн Мей Вуен.

У Сінгапурі діють одні з найсуворіших у світі законів про наркотики, і в останні роки він піддавався міжнародній критиці за страти ув'язнених, засуджених за злочини, пов'язані з наркотиками.

Популярні новини зараз
Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Сарідеві — одна з двох жінок, засуджених до страти в Сінгапурі, за словами Кірстен Хан, журналістки та активістки, яка провела десятиліття, борючись проти страти.

"Влада не хвилює той факт, що більшість людей, засуджених до смертної кари, належать до маргіналізованих та вразливих груп. Люди, які перебувають у камері смертників, вважаються непотрібними як наркобаронам, так і державі Сінгапур. Це не те. , Чим сінгапурці повинні пишатися" - заявляє журналістка.

вилучені наркотики
вилучені наркотики

Уряд стверджує, що страта є ефективним засобом стримування злочинів, пов'язаних з наркотиками.

Нагадаємо, ютубер станцював подрузі у ресторані і тепер може сісти у в'язницю: що такого було у "розвазі"

Як повідомляв "Знай.uа", копи змусили 13-річну дівчинку "приманити" ґвалтівника, але не змогли її врятувати

Знай.uа писав, останні слова засудженого до смерті вбивці заледенили душу охоронців: "Бог воскресив, тому я врятований"