Польоти цивільних літаків над Україною відновлювати поки що небезпечно. Росіяни в будь-який момент можуть запустити по нашій країні швидкісні ракети, які важко збивати ПВО, а тому не варто наражати на небезпеку життя пасажирів та екіпажу.

Правила польоту раптово посилили
Правила польоту раптово посилили

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Раніше авіакомпанія Ryanair заявила про те, що шукає варіанти відновлення польотів над Україною, зокрема аналізуючи ізраїльський досвід.

літак
літак

Популярні новини зараз
Доведеться перебиватися з хліба на воду: яку пенсію дадуть при зарплаті 8000 грн В українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою Більше не пускатимуть за кордон: яку перепустку потрібно мати 17-річним українцям "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони
Показати ще

Ігнат вважає, що така ідея дуже небезпечна, так як ми не знаємо про плани країни-агресорки. У будь-який момент росія може атакувати Україну ракетами Калібр, які збивати нашим силам ПВО дуже не просто.

Він нагадав, що територія Ізраїлю невелика, тому в них є можливість закрити небо, та відновити авіапольоти.

Екіпаж літака, фото: Senfil.net
Екіпаж літака, фото: Senfil.net

Розповідаючи про непередбачуваність росії, речник як приклад, навів "зерновий коридор", з якого Москва вийшла одноосібно.

Також речник наголосив, що зараз всі аеродроми в Україні є оперативними.

"У нас війна, у нас воєнний стан, і ви бачите, що долітає усюди, в будь-якій точці країни можуть з'явитись ракети, ворожі дрони. Скільки летить "Кинжал", ми всі теж знаємо. І думаю, це дійсно приємно, що навіть попри таку ситуацію є бажаючі прийти на український авіаційний ринок. Ми велика держава, нам потрібне авіаційне сполучення не лише з іншими країнами, але й усередині країни", - сказав він.

Літак, DailyMail
Літак, DailyMail

Речник вважає, що сподіватися на відновлення цивільної авіації до завершення воєнного стану не потрібно.

"У нас дуже велика територія, ракети летять звідусіль і різних типів, противник потужний, має технологічну зброю. Звісно, дуже хочеться, щоб запрацювала авіація, але у нас перекритий повітряний простір над Україною, і думаю, ще не скоро його відкриють", - додав речник

Нагадаємо, що українка поставила на вуха польський аеропорт: викликали саперів та евакуювали пасажирів.

Раніше ми повідомляли, що Ryanair вже планує повернути: як компанія готується відновити авіаперевезення в Україні.