Курс валют в Україні останнім часом не наголошувався на якихось радикальних коливаннях і багатьох жителів нашої країни це заспокоювало.

Дрцгая частина українців переконана, що такі показники тримаються штучно і варто лише трохи втратити пильність нашим владам, як він злетить до 50 гривень за долар. Різні експерти також висловлюють свою думку щодо того, яким буде курс валют у майбутньому. Своїми думками поділився і економіст Андрій Новак в інтерв'ю УНН.

Андрій Новак
Андрій Новак

Виходячи з офіційних даних, торік ВВП України зменшився на третину. Однак, незважаючи на це, стабільний курс гривні спостерігається майже рік.

"Поки що Національний банк України, як і уряд, правильно використовують дуже масштабну зовнішню фінансову допомогу, яку Україна отримує від наших партнерів. Отримуємо ми допомогу за принципом "скільки треба - стільки Україна отримуватиме". Це стосується не лише зброї, а насамперед якраз фінансів та фінансової допомоги", - зазначив Новак.

Популярні новини зараз
Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

За його словами, Україна отримує допомогу у двох напрямках. Зокрема, перше – це покриття дефіциту бюджету та поповнення золотовалютних резервів НБУ. Саме завдяки цій зовнішній допомозі у нас зараз рекордні за всі роки незалежності золотовалютні резерви НБУ, які сягають майже 40 мільярдів доларів, такої суми в резерві України ніколи не було.

НБУ
НБУ

Експерт все ж таки уточнив, що на даний момент важливо тримати стабільний курс гривні, і Нацбанк дотримується такої політики. Якщо вона не зміниться, то жодних ризиків та особливих змін курсу гривні не буде як до кінця літа, так і до кінця цього року загалом.

"Коливання невеликі завжди є і будуть. Тому що це валютний ринок. Кожен торговий день відбуваються якісь коливання. Але вони незначні" , - додав Новак.

Курс валют. Фото: скрін youtube
Курс валют. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що водія оштрафували за поширене порушення: він втер носа копам у суді.

Раніше ми повідомляли, що за 2000 гривень щомісяця: нова допомога для дітей, хто отримає.