Російський диктатор володимир путін залишився в шоці після того, як на зустрічі з лідерами африканських країн явка була жахливою.

Вперше в 2019 році на петербурзькій конференції були присутні лідери 43 країн, але цього разу їх було всього 17. Конференція була покликана допомогти росії зміцнити свій вплив у Китаї, але ентузіазм щодо проєкту, схоже, в деяких місцях згас. Навпаки, і, безперечно, на велике розчарування бункерного карлика, на аналогічних зборах Джо Байдена в грудні взяли участь 49 лідерів з континенту.

путін, скріншот: YouTube
путін, скріншот: YouTube

Біль Кремля виник після того, як США розірвали з ним зв'язки після вторгнення в Україну, внаслідок якого друзі Росії на міжнародному рівні серйозно замислилися.

Про це повідомляє видання Daily Star.

Захід узяв на себе провину в очах прес-секретаря путіна Дмитра Пєскова, який заявив: "Це абсолютно кричуще, нахабне втручання США, Франції та інших держав через їхні дипломатичні місії в африканських країнах та їхні спроби чинити тиск на керівництво цих країн, щоб не допустити їхньої активної участі у форумі".

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

BBC повідомила, що одна російська газета, яка висвітлює це питання, розмірковувала, "чи не набридла новизна".

Сергій Лавров, фото: скріншот із відео
Сергій Лавров, фото: скріншот із відео

Експерти розглядали рішення росії вийти з Чорноморської зернової ініціативи, яка дозволяла Україні експортувати продовольство без блокади, як можливу причину неякісної явки африканських лідерів.

Голова міністерства закордонних справ Кенії Корір Сінг'Оей заявив минулого тижня: "Рішення росії вийти з Чорноморської зернової ініціативи є ударом у спину. Це вже непомірно впливає на країни Африки, які постраждали від посухи".

Нагадаємо, що "Шойгу, Герасимов, де шматок мосту?": мережу підірвали мем і жарти про Кримський міст.

Раніше ми повідомляли, що Андрій Єрмак розповів про деталі переговорів Зеленського з путіним: "Можна говорити про якусь дипломатію".

Також стало відомо, що астрологиня розкрила, чи вдасться ворогові захопити українські міста.