Українці можуть прикласти руку до того, щоб росіян, які підтримують повномасштабну війну, покарали. Фахівці створили спеціальний портал, через який можна розповісти про російські активи.

Наразі на майно окупантів за кордоном активно накладають арешти, але цей процес передбачає обробку великої кількості інформації. Щоб допомогти органам заарештувати якнайбільше, українців просять долучитися до пошуку квартир, машин та іншого майна росіян.

Росіяни, скріншот
Росіяни, скріншот

Сервіс за назвою Task Force вже працює. В анкеті можна вказати інформацію про наявність російських активів за кордоном, яку опрацюють правоохоронці.

Органи співпрацюватимуть із закордонними партнерами, щоб майно росіян конфіскували. За планом, усі виручені кошти хочуть направити на компенсації потерпілим українцям та на відновлення країни.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Люди, які бояться за свою безпеку, можуть подати заяву анонімно, однак у такому разі не можна буде отримати винагороду, якщо вона передбачена законодавством країни, де є активи.

Скрін, відео YouTube хакер
Скрін, відео YouTube хакер

Повідомлення необхідно подавати про активи, інформація про які не з'являлася у ЗМІ та невідома широкому загалу.

  • майно (нерухомість, транспорт);
  • майнові права, грошові активи (кошти, розміщені на банківських рахунках, готівкові кошти, активи у дорогоцінних (банківських) металах, електронні кошти тощо);
  • криптовалюти, цінні папери (акції, інвестиційні сертифікати, векселі, опціонні сертифікати тощо);
  • корпоративні права, об’єкти права інтелектуальної власності (патенти, авторські права тощо);
  • права на використання надр чи інших природних ресурсів;
  • інші активи осіб, які фінансово та інформаційно підтримують війну в Україні.

Нагадаємо, криваві рублі дорожче за репутацію: які великі корпорації спонсорують вбивства українців

Раніше ми писали про те, що чиновників хочуть змусити розповісти про свій стан: за проект уже проголосували

Як повідомляв Знай.ua, чекали цього два роки: банки пообіцяли мільйонам українців "м'які" кредити, що це означає