Безсумнівно свята гора Афон є одним із найбільш відвідуваних християнами-прочанами місць.

Сюди з'їжджаються віруючі з різних куточків планети, щоб зайти до монастиря, вклонитися іконам та отримати мудру пораду. Тут живуть ченці та старці. Їхнє життя проходить у самопізнанні, молитвах і служінні Богу. Монахи та старці Афона впевнені, що головним порятунком кожної людини є віра. Саме зміцненню цієї чесноти вони приділяють багато уваги.

Молитва, фото з gettyimages
Молитва, фото з gettyimages

"Невіра бере силу в гордині. Такій людині хочеться все пізнати розумом своїм, але Господь відкриває істину тільки смиренним. Тільки віруючим Він відкриває справи Свої", - переконаний старець Силуан Афонський.

Молитва у церкві, кадр з відео
Молитва у церкві, кадр з відео

Популярні новини зараз
Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Недарма переконання і молитви афонських старців часто стосуються питань віри. Адже саме віра перетворює звичайні слова на молитву. Багато хто ставиться до молитов як до заклинань, тому повторюють їх багато разів. Але Святий Дух не виконує замовлення, тому щоб почули вищі сили, достатньо лише раз вимовити молитву.

Афонський старець, фото "Родинний затишок"
Афонський старець, фото "Родинний затишок"

Нагадаємо про молитву про загиблих дітей, яка допоможе знайти душі спокій: "Благаю Тебе, Суддю неба та землі".

Раніше ми повідомляли про молитву до Господа на очищення від гріхів, проститься все, якщо читати щиро: "Всевишній, почуй мене".

Також не зайвою буде молитва Пресвятій Богородиці про щастя в сім'ї: "Ми прославлятимемо і дякуватимемо Богу...".