Відповідно до Закону України "Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України", цивільним особам надається право використовувати вогнепальну зброю та боєприпаси з метою захисту, щоб стримувати збройну агресію.

Законопроект № 9538 пропонує створити для цивільних механізм декларування вогнепальної зброї під час воєнного стану. Його зареєстрували у Верховній Раді 28 липня. Заступник Міністра внутрішніх справ Богдан Драп'ятий розповів про це детальніше.

Зброя. Фото: Youtube
Зброя. Фото: Youtube

Так, українцям обіцяють спростити процедуру володіння зброєю. МВС та Верховна Рада вже розробляють відповідний законопроект.

Згідно з ним, в країні хочуть запровадити безкоштовну процедуру декларування зброї та створити правовий механізм реєстрації. Крім того, громадянам заборонять носити та зберігати вогнепальну зброю, яка не перебуває на обліку або не пройде добровільного декларування.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

А от тих, хто знайде вогнепальну зброю чи боєприпаси до неї, зобов'язали повідомити про це протягом 24 годин.

"Для надання людині правових гарантій користування незареєстрованою зброєю до завершення дії військового стану та непритягнення до кримінальної відповідальності в рамках статті 263 Кримінального кодексу України, а також для посилення контролю за обігом зброї розроблено відповідний законопроект №9538. І ми сподіваємося на якнайшвидше ухвалення його Верховною Радою", - сказав заступник голови МВС.

Зброя. Фото: скрин відео
Зброя. Фото: скрин відео

Нагадаємо, український банк припинив надавати одну з послуг: про що йдеться

Раніше ми писали про те, що "буде навіть складнішою за минулу": українців готують до жахливої ​​зими 2023-24

Як повідомляв Знай.ua, земельний податок під час війни: хто з українців може не платити