Влітку ціни на сезонні овочі та фрукти традиційно знижуються, проте осінь не така сприятлива. Зокрема, вартість залежатиме від погодних умов, крім того, впливатиме подорожчання пального та електроенергії.

Про це повідомив аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Максим Гопка. За його прогнозом, українцям не варто чекати зниження вартості всіх видів овочів та фруктів восени, оскільки є чимало чинників, що впливають на ціноутворення.

Ринок. Фото: скрін youtube
Ринок. Фото: скрін youtube

Один із них - підвищення цін на паливо та електроенергію з 1 липня, що також вплине на цінові тенденції на ринку продуктів харчування. Зниження цін буде поступовим, залежно від сезону виробництва та пропозиції на ринку.

Водночас у Національному науковому центрі "Інститут аграрної економіки" заявляють, що подорожчання енергоресурсів та пального, ймовірно, спровокує нове зростання цін на продукти промислової переробки та тваринництва.

Популярні новини зараз
Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження
Показати ще

"Сьогодні щодо овочівництва та фруктів найбільше використовується паливо при логістиці продуктів та їх зборі. На великих обсягах вплив на кінцеву ціну буде +1,5-2%", - підсумував аналітик УКАБ.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Раніше ми писали про те, що є шанс урвати зі знижкою 34%: українські супермаркети показали нові ціни на гречку, цукор та макарони

Як повідомляв Знай.ua, субсидії змусять переоформлювати: подати нову заяву або попрощатися з виплатами

Також портал Знай.ua писав, що по-старому вже не буде: мобільні оператори попередили про зміни в поповненні рахунку через термінали