На Черкащині засудили двох адміністраторів Telegram-каналів, в яких вони публікували інформацію про місця роздавання повісток в області, щоб допомагати чоловікам ухилятися від мобілізації.

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Мобілізація в Україні. Фото: Youtube
Мобілізація в Україні. Фото: Youtube

Слідство з'ясувало що фігуранти через Telegram-канали розміщували інформацію для місцевих мешканців про місцезнаходження співробітників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, які роздавали повістки.

Мобілізація. Фото: скрін youtube
Мобілізація. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

"Прокурор у суді довів, що вказані особи створили та адміністрували декілька тематичних груп Інтернет-додатку «Телеграм». У цих групах обвинувачені розповсюджували інформацію, спрямовану на ухилення громадянами України від мобілізації в умовах воєнного стану, зокрема поширювали повідомлення щодо місць роздачі повісток працівниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.
У суді чоловіки визнали свою вину та запевнили про недопущення в майбутньому протиправної поведінки, спрямованої на перешкоджання законної діяльності ЗCУ", - йдеться в повідомленні.

Мобілізація. Фото: Youtube
Мобілізація. Фото: Youtube

Вироком суду обвинувачених було засуджено до 5 років позбавлення волі, але через повне визнання вини замість реального покарання, хм встановили іспитовий строк.

Нагадаємо, ми писали, що як ухилянти уникають призову: ДБР розкрило основні схеми.

Як повідомляв "Знай.ua", на Сумщині українець "зберігав у себе на подвір'ї" російський танк Т80: "А от чого нема, того нема".

Також "Знай.ua" інформував, українським водіям нагадали про нові правила ПДР.