Каліфорнійська родина, яка заробила мільйони доларів лише на переробці банок і пляшок, тепер звинувачується у численних кримінальних злочинах, які можуть призвести до років ув'язнення.

У позові про кримінальний злочин, прокуратура всієї родини в тому, що вони займалися справжнім обманом, шляхом імпорту використаних пляшок і банок з Арізони — 178 тонн за 8 місяців — з подальшою переробкою в Каліфорнії (ухиляючись від сплати "податку"). Про це повідомляє Insider.

Будівельне сміття, скріншот: Youtube
Будівельне сміття, скріншот: Youtube

Операція з переробки сміття принесла сім'ї 7,6 мільйонів доларів. Слідчі виявили схованку із "незаконно ввезеними контейнерами для напоїв" на суму ще 1 мільйон доларів.

Коли хтось купує пластикову або алюмінієву пляшку в Каліфорнії, він зазвичай платить додатково від 5 до 10 центів у рамках CRV — споживач може повернути ці гроші після того, як віддасть пляшку в один із багатьох центрів переробки. В Аризоні такої програми немає.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук" Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

"Програма утилізації в Каліфорнії фінансується споживачами та допомагає захистити наше довкілля та наші спільноти. Ті, хто спробує підірвати його цілісність за допомогою злочинних операцій, будуть притягнуті до відповідальності", - заявляє прокуратура.

Сміттєві баки. Фото: Youtube
Сміттєві баки. Фото: Youtube

У кримінальному позові прокуратура звинуватила членів сім'ї у незаконній змові з метою скоєння великого крадіжки та шахрайства у рамках програми утилізації у Каліфорнії на постійній основі. Тепер у цієї сім'ї вимагають відшкодування витрат на контейнери, вивезені за межі штату, та контейнери, які вже викупили у Каліфорнії.

Нагадаємо, дівчина так хотіла кинути хлопця, що попросила у Бога алергію на нього: отримала "відповідь"

Як повідомляв "Знай.ua", тато з донькою вкрали джекпот у іншої людини, але швидко поплатилися за це: тепер родичі не врятують

Знай.uа писав, дівчина погладшала майже до 300 кг і не могла навіть помитися, але зуміла взяти себе в руки