Підлітків зі сторонніми тілами в товстій кишці привозять до Охматдиту.

Про це йдеться в повідомленні Охматдиту. Там наголосили, що необізнаність та замовчування проблеми призводить до тяжких наслідків.

Медики. Фото: Youtube
Медики. Фото: Youtube

Медики розповіли, що до них постійно привозять пацієнтів зі сторонніми тілами в товстій кишці і здебільшого це підлітки.

"Так, хірурги та ендоскопісти діставали з пацієнтів пляшку з-під парфумів, освіжувач повітря, моркву, вібратор, дезодорант, анальну пробку, ковпачки та вейп. Процедура вилучення зазвичай проходить під загальною анестезією", - розповіли лікарі.

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів
Показати ще

Вони зазначили, що один з останніх таких випадків відбувся з 16-річним хлопцем, у животі якого лікарі виявили вібратор. Три години вібратор продовжував працювати всередині пацієнта, призводячи до дискомфорту, болю в животі та кровотечі.

Медики Охмадиту, скриншот
Медики Охмадиту, скриншот

"Подібні випадки є дуже небезпечними для здоров’я пацієнтів. Сторонні предмети можуть призвести до запалення кишківника, перфорації, сильної кровотечі та перитоніту", - розповіли в Охматдиті.

У таких випадках слід:

  • негайно звернутися за медичною допомогою у лікарню;
  • не намагатися допомогти собі самостійно.

У Охматдиті наголосили, що чим швидше спеціалісти вилучать сторонній предмет, тим більше шансів уникнути тяжких наслідків.

Нагадаємо, ми писали, що живіт скрутить так, що не розігнетеся: медики розповіли про побічні ефекти від популярної каші.

Як повідомляв "Знай.ua", депресія, напади та загальне погіршення: кому в жодному разі не можна носити прикраси із золота.

Також "Знай.ua" інформував, бородатий бугай заблокував "швидку", яка везла дитину до реанімації: виліз з'ясовувати стосунки.