Через війну багато українців залишили свої квартири – хтось виїхав за кордон, хтось в інший регіон. При цьому платіжки за комуналку можуть приходити, зокрема за світло. Що робити в такій ситуації, розповіли у YASNO.

У компанії зазначили, що платіжки за електроенергію можуть приходити навіть якщо у квартирі ніхто не живе. Виняток лише споживачі з автоматичною системою обліку.

Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube
Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube

"У квартирі ніхто не живе, а платіжки досі приходять — що робити? Якщо у вас є автоматична система обліку електричної енергії АСКОЕ, то вам нічого не потрібно робити. Ваш оператор бачить, що електроенергію не споживають, тому нарахувань не буде", - йдеться у повідомленні.

Для решти споживачів нараховуватимуться середньодобові показники, оскільки постачальник не знає, чи квартира пустує, чи мешканці просто не передають показники.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Оплата за електроенергію, кадр з відео
Оплата за електроенергію, кадр з відео

У YASNO дали кілька рекомендацій для власників порожніх квартир:

  • Щоб уникнути нарахувань, вимкніть усі електроприлади і щомісяця передавайте одні й самі останні зафіксовані показники лічильника;
  • Якщо немає можливості передавати показники – зверніться до оператора та попросіть призупинити на деякий час електропостачання. За потреби його можна буде увімкнути повторно.

Раніше портал Знай повідомляв, економія на електроенергії до 50%: у Yasno пояснили, як правильно знімати свідчення двозонного лічильника.

Також наш портал інформував, встигніть до 3 серпня: у Yasno звернулися до споживачів із важливим попередженням.

Крім того, ми писали, перші два тижні серпня будуть найскладнішими: в Укренерго розповіли про планові відключення світла.