Українські фермери активно знижують ціни на моркву через невисокий попит. Овочі за тиждень подешевшали майже на третину і далі тенденція, швидше за все, продовжиться. Повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Цінники на моркву на початку серпня досягають максимум 15-20 гривень за кілограм, що в середньому на 31% дешевше, ніж за тиждень раніше. Збиральні роботи в господарствах продовжуються і пропозиція моркви на ринку лише зростає. Водночас попит залишається дуже стриманим. Через це фермери змушені знижувати вартість продукції.

Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube
Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube

Аналітики зазначають, що морква вже продається в середньому на 22% дешевше, ніж за аналогічний період минулого року. Не виключається, що цінники й надалі знижуватимуться, якщо інтерес покупців у даному сегменті не пожвавиться.

Водночас у супермаркетах активно дешевшає капуста та огірки. Про це свідчать дані порталу "Мінфін".

Популярні новини зараз
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube
Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube

Так, молода капуста, яка у липні продавалася в середньому по 28,21 гривні за кіло, зараз коштує 11,17 гривні за кіло. Капуста білокачанна подешевшала з 44,48 до 10,57 гривні за кіло.

Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін
Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін

Огірки в середньому коштують 19,99 гривні за кіло, що майже вдвічі дешевше, ніж минулого місяця.

Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, ціни обвалилися до історичного мінімуму: літня ягода порадувала українців доступністю.

Також наш портал інформував, дешевше лише задарма: українців порадували крахом цін на популярний овоч із борщового набору.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, набір для консервації став доступнішим, діставайте банки: скільки в супермаркетах коштує цукор, сіль та оцет.