На прилавках українських супермаркетів подешевшав один із найпопулярніших видів м'яса - свинина. Про це повідомляють аналітики Асоціації "Свинарі України" за результатами щомісячного моніторингу цін національних торгових мереж.

Аналітики зазначають, що на початку липня середній цінник на свинину досяг позначки 207 гривень за кілограм, однак у третій декаді м'ясо подешевшало до 205 гривень за кілограм.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Вартість грудинки на прилавках супермаркетів знизилася на 1,2% – до 181,3 гривні за кілограм. Не так відчутно впав цінник на свинячу лопатку – лише на 0,7%, до 193,1 гривні за кілограм. Корейка в липні подешевшала лише на 0,6% - до 227,15 гривні за кіло.

Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube
Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Експерти наголошують, що цінові коливання на інші сезонно популярні позиції були позитивними, проте подорожчання було незначним – у межах 0,7-1,7%. Зазначається, що на динаміку роздрібних цін частково вплинули коливання закупівельної вартості свинини.

Крім того, аналітики додають, що інші види м'яса у липні подорожчали. Наприклад, яловичина додала в ціні 2,8%, а курятина та індичка – 1%.

Раніше портал Знай повідомляв, стіл українців збідніє на ключовий продукт: у супермаркетах злетіли ціни на хліб, що буде далі.

Також наш портал інформував, хамон, червона рибка та фелата: "Новус" приваблює покупців приємними знижками на делікатеси.

Крім того, ми писали, є шанс урвати зі знижкою 34%: українські супермаркети показали нові ціни на гречку, цукор та макарони.