Через окупацію Херсонщини та підрив Каховської ГЕС українцям так і не вдасться поласувати херсонсткими кавунами та динями цьогоріч. Однак забезепечити наших громадян смачними та соковитими плодами взялась Одещина.

Про те, скільки цього року будуть коштувати баштанні, та чи вистачить їх усім, розповідає ТСН.UA.

Кавуни, фото: Знай.ua
Кавуни, фото: Знай.ua

На початку серпня українські кавуни та дині потроху починають з'являтися на українських прилавках.

Ще місяць тому, можна було знайти лише привезені з-закордону плоди.

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів
Показати ще

Нагодувати Україну кавунами вирішила Бессарабія.

Кавуни, фото: ukr.media
Кавуни, фото: ukr.media

Раніше місцеві фермери віддавали перевагу зерновим культурам.

Але коли навесні зрозуміли, що росія буде продовжувати блокувати порти, взялися вирощувати інші культури.

"Саме під кавун відведено 2 з половиною тисячі гектарів. За своїм смаком він не поступиться своєму херсонському другові", – розповідає директорка департаменту агрополітики Одеської ОВА Алла Стоянова.

І ще на пів тисячі гектарів полів, місцеві фермери висадили дині. Однак вони переживають, що врожай збирати цьогоріч нікому, адже бідьшість працівників боронять Україну. Однак запевняють, що впораються.

Кавун, скріншот: Youtube
Кавун, скріншот: Youtube

Перевагу, кажуть, віддали сортам, що традиційно вирощують на Херсонщині. А от технології – трохи інші.

"Частіше всього садять під плівку його, і вони раніше достигають, але мені здається, що смак у нього не той. Він у нас природним шляхом, під сонцем достиг", – розповідає агроном ПП "Дністер" Петро Газібар.

Кавуни, скріншот: YouTube
Кавуни, скріншот: YouTube

Фахівці обіцяють цьогоріч нижчі ціни на баштанні.

Гуртовим покупцям – по 14 гривень за кілограм. А от на ринку вже до прикладу, доведеться викласти вже близько 30 гривень за кіло.

Раніше портал Знай повідомляв, стіл українців збідніє на ключовий продукт: у супермаркетах злетіли ціни на хліб, що буде далі.

Також наш портал інформував, хамон, червона рибка та фелата: "Новус" приваблює покупців приємними знижками на делікатеси.

Крім того, ми писали, є шанс урвати зі знижкою 34%: українські супермаркети показали нові ціни на гречку, цукор та макарони.