Мобілізувати не можна лікувати: з якими хворобами не заберуть до армії

ВЛК, скріншот: YouTube
ВЛК, скріншот: YouTube

В Україні продовжується дія військового стану, а також загальна мобілізація. Тисячі чоловіків щодня стикаються з конфліктними питаннями під час проходження ВЛК. Важливо знати чіткий перелік захворювань, визначений законом, за яких чоловіки не підлягають призову на військову службу, навіть під час воєнного стану. Список даних захворювань прописаний у Законі "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" у доповненні "Про затвердження Положення про військово-лікарську експертизу у Збройних Силах України".

Рука у вікні, бички на дорозі та увімкнений кондиціонер: українцям нагадали про штрафи у 18 тисяч

Проїзд на червоний сигнал світлофора, перевищення швидкості та перетин подвійний суцільний - це порушення, про які знають практично всі водії. Проте є правила, які забороняють звичайні для українців дії. Ці правила працюють у країнах Євросоюзу, де зараз вимушено перебувають мільйони наших співвітчизників. І ті українці, які зараз є водіями, можуть потрапити на дуже великий штраф. Про це розповів один із українських автоблогерів, який часто ділиться свіжими відео у мережі YouTube. У низці країн водіям загрожують штрафи за використання кондиціонера у нерухомому стані. Італійці карають за це правопорушення найсуворіше. Дивовижною може здатися й інша практика італійської поліції, яка може оштрафувати водія за залишену на стоянці вантажівку… з відкритим вікном.

Популярні новини зараз
ПФУ скоротив фінансування пенсій: чи уріжуть виплати стареньким Росія готує ґрунт для масового блекауту: "Це фактично підготовка" Зупинили працівники ТЦК: що робити, щоб не мобілізували прямо з вулиці Бронювання не захистить: кого можуть мобілізувати прямо з ТЦК
Показати ще

"Станції під загрозою...": тарологиня Яна Тимощук стривожила українців прогнозом на День Незалежності

Яна Тимощук, скріншот: YouTube
Яна Тимощук, скріншот: YouTube

Відома українська тарологиня та екстрасенс Яна Тимощук, яка днями розповіла про найнебезпечніші дні серпня для українців, знову озвучила свіжий прогноз. Цього разу Яна Тимощук розповіла, що може чекати на Україну у велике свято - День Незалежності, 24 серпня. "Що стосується 24 серпня, то я бачу, що росія справді направить ракети на Україну, проте під найбільшою загрозою перебувають якісь станції. Також будуть сильні втрати в емоційному плані, на українців чекає "потрясіння" — розповіла астрологиня, додавши, що масштабної катастрофи вона бачить.

Стосується всіх клієнтів: ПриватБанк терміново звернувся до власників карток

Банкомат "ПриватБанку". Фото: скрін youtube
Банкомат "ПриватБанку". Фото: скрін youtube

ПриватБанк звернувся до всіх клієнтів, які мають пластикові картки. Що потрібно знати українцям, йдеться на офіційній сторінці фінустанови у соціальній мережі Facebook. ПриватБанк попередив усіх клієнтів, що термін дії їхніх пластикових карток продовжується ще на два роки. Таке рішення ухвалили у зв'язку зі складною ситуацією в країні через війну, адже не всі клієнти можуть звернутися до відділення для перевипуску картки.

"Укренерго" терміново звернулося до українців: навантаження на енергосистему стало ще більшим

Укренерго просить економити. Фото: Youtube
Укренерго просить економити. Фото: Youtube

"Укренерго" звернулося до українців з проханням економніше використовувати електроенергію. Це пов'язано із аномальною літньою спекою в серпні. Енергетикам потрібно встигнути підготувати енергосистему до зими, яка може бути складнішою, ніж попередня. Компанія зазначає, 3 серпня температура повітря була на 1 градус вище, ніж 2 серпня, проте зростання споживання становило одразу 4%. Ще на 1 градус стало спекотніше 4 серпня, тобто зростання споживання та навантаження на енергосистему стало ще більшим.