22-річний депутат міськради на Львівщині Дмитро Копанчук виїхав за кордон під час війни та не повернувся. Його мати, Олена Копанчук, при цьому посідає місце в Парламенті від партії "Слуги народу".

Коли Дмитро Копанчук лише балотувався від "Слуги народу" на посаду депутата у Рудках, містечку на Львівщині з населенням трохи більше 5000 осіб, він уже керував кількома компаніями та отримував вищу освіту, проте так її й не закінчив. Про це пише видання NGL.media.

Минулого року депутат тричі побував за кордоном, незважаючи на заборону виїзду із країни для чоловіків призовного віку. З цих поїздок дві були здійснені через систему "Шлях", Дмитро виїжджав як водій-волонтер.

Виїзд за кордон, скріншот: YouTube
Виїзд за кордон, скріншот: YouTube

1 січня поточного року, за даними журналістів, Компанчук виїхав через українсько-польський кордон на новому авто Toyota Land Cruiser Prado 150, який належить компанії "Гідросвіт", де він є співвласником. Дмитро перетнув кордон нібито на законних підставах, супроводжуючи 46-річного батька Володимира Копанчука з ІІ групою інвалідності.

Популярні новини зараз
Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Через трохи більше місяця батько депутата повернувся додому, але вже разом із Володимиром Федорчуком, ексдепутатом Хмельницької облради та колишнім бізнес-партнером його матері. При цьому сам Дмитро Копанчук залишився за кордоном, чим порушив закон.

Водночас Олена Копанчук відмовляється коментувати відсутність сина, а батько сказав журналістам наступне: "А чого я вам мушу підказувати, як зв'язатися з моїм сином. Він дорослий хлопець, чого ви телефонуєте до мене?".

Олена Копанчук, фото із вільних джерел
Олена Копанчук, фото із вільних джерел

Так, Копанчук уже понад 7 місяців відсутній у Рудківській міськраді, а його колеги знають лише те, що він нібито за кордоном на навчанні. Секретар міськради бачила його востаннє у будівлі міськради 15 грудня минулого року, а із 24 засідань депутатів у 2020 році він був лише 10 разів.

Варто зазначити, що відсутність депутата протягом року без поважних причин вже дає підстави на позбавлення мандату, і ініціювати це можуть і "Слуги народу", і місцеві виборці.

Нагадаємо, розцінки б'ють рекорди: чиновник КМВА оформляв ухилістів за 10 тисяч доларів.

Раніше ми писали про те, що депутат Київради Богдан Чорний похвалився закордонним відрядженням: військовий запевняє, що обранець нахабно бреше

Як повідомляв Знай.ua, машини за 7 млн ​​виявилося замало? Скандальний Торохтій наважився попросити у Кличка 8 квартир у Києві для "помічників"