Колишній міністр екології та природних ресурсів України Микола Злочевський, який обіймав посаду за правління Януковича, відбувся штрафом у розмірі 68 тисяч гривень у справі про хабар правоохоронцям.

При цьому Вищий антикорупційний суд засекретив матеріали справи, а саме - рішення щодо угоди про визнання вини Миколи Злочевського. У реєстрі сказано, що судове рішення заборонено для оприлюднення за п. 4 ч.1 ст. 7 закону "Про доступ до судових рішень".

Справу про хабар Злочевського приховали, скріншот
Справу про хабар Злочевського приховали, скріншот

Варто нагадати, Злочевський визнав свою провину у справі про хабар у 6 мільйонів доларів керівнику САП Назару Холодницькому та директору НАБУ Артему Ситнику за закриття кримінальної справи стосовно себе, а Вищий антикорупційний суд 1 серпня затвердив угоду про визнання його винності та виписав штраф на 68 гривень.

Раніше громадська організація Transparency International Ukraine писала, що у справі Злочевського у 2023 році змінили кваліфікацію.

Популярні новини зараз
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Він відповідав не за тяжкий злочин, який карається від 5 до 10 років тюремного терміну, а за нетяжкий "Зловживання впливом", за який світить максимально 2 роки позбавлення волі з можливістю накладення штрафу.

Судове рішення. Фото freepik
Судове рішення. Фото freepik

Ймовірно, Вищий антикорупційний суд засекретив угоду, щоб ніхто не дізнався, що справу про "найбільший хабар в історії України" у $6 млн так легко "зам'яли".

Нагадаємо, у справі Злочевського, який намагався дати рекордний хабар, з'явився новий поворот: здав найближчий соратник

Раніше ми писали про те, що "Тероборона Відня" отримала вирок: Олег Бахмантюк програв НБУ 1,8 млрд. грн.

Як повідомляв Знай.ua, син нардепа від "Слуги народу" виїхав за кордон, супроводжуючи батька з інвалідністю, але так і не повернувся