Таємничий промінь світла, що прорізав небо над штатом Вікторія (в Австралії) в ніч на понеділок, ймовірно, був залишком запуску російської ракети, яка ввійшла в атмосферу Землі.

Велике миготливе світло простягалося від гори Буллер до центрального ділового району Мельбурна, горіло майже хвилину одразу після опівночі, перш ніж розбитися на яскраві уламки.

Експерти швидко оцінили світлове шоу і уточнили, що це космічний сміття, що згоряє від тертя при попаданні в атмосферу на великій швидкості. Він, найімовірніше, належить до російської ракети "Союз", запущеної з космодрому Плесецьк на північ від столиці країни-агресора у понеділок увечері, яка вивела на орбіту новий глобальний навігаційний супутник.

За словами доцента Еліс Горман із Університету Фліндерса, ракета важила 105 тонн за довжини 25 метрів. Її відокремили на надзвичайно великій висоті після витрати палива.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче
Показати ще

За даними космічного агентства, уцілілі частини ракети мали впасти в океан біля південно-східного узбережжя Тасманії. Природні метеори, швидше за все, світитимуться зеленим або синім кольором через хімічні елементи, з яких вони складаються.

Нагадаємо, трансгендерна жінка вимагає у колишнього повернути її яйця: "Зберігає в холодильнику"

Як повідомляв "Знай.uа", величезний вир розверзся посеред озера і потягнув жінку на дно, жителі налякані: "Тут портал у пекло"

Знай.uа писав, королева краси розповіла про свій похорон і скоро загинула, шанувальники в шоці від передбачення: "Двічі реанімували"