У Раді обговорюють, що на війну треба призивати мотивованих патріотів, а не всіх поспіль. Зокрема, це передбачає законопроект, опублікований 7 серпня на сайті парламенту. Він націлений на поліпшення процесу мобілізації.

Автор законопроекту Георгій Мазураш переконаний, що примусова мобілізація тих, хто не хоче служити, негативно впливає на економіку та настрій суспільства.

Водночас полковник ЗСУ у запасі, військовий льотчик-інструктор Роман Світан вважає, що бійцям не вистачає мотивації. Щоб професіонали добре виконували бойові завдання, держава має фінансово забезпечити їх. Зокрема, окрім соцпакету, він пропонує видавати військовим землю у Криму та пристойні гроші.

Мобілізація в Україні, фото pravda
Мобілізація в Україні, фото pravda

"Майбутньому військовому треба запропонувати хороший соцпакет, можна й землю в Криму після перемоги. Тоді почнуть приходити по мотивацію, а психологи і військові фахівці за напрямками проведуть профвідбір. Воювати за щось не є нормальною мотивацією", - сказав він.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Хутчіш до магазину! В Україні неочікувано "обвалился" ціни на популярні фрукти
Показати ще

Більш того, Світан впевнений, що виплат у розмірі 100 тисяч, які отримують лише деякі військові на фронті, – недостатньо. У бійців має бути солідніше грошове заохочення, щоб воювати в гарячих точках.

"Якщо платити від 5 до 10 тисяч доларів, як це роблять у ПВК, тоді професіонали підуть воювати. З'явиться черга охочих, їх відбиратиме профкомісія. Для виконання бойових завдань 400 тисяч осіб вистачить, близько 1% від населення України. Отримуємо на місяць витрат на 2-4 млрд доларів, ці цифри треба знаходити в бюджеті, решта все не працює", - додав полковник.

Нагадаємо, як покарати втікачів-ухилянтів за кордоном: адвокат назвав головну проблему

Раніше ми писали про те, що постійний догляд за родичами: як підтвердити, щоб отримати відстрочку від мобілізації

Як повідомляв Знай.ua, пішов до церкви, але замість прощення гріхів отримав повістку – юрист про законність дій ТЦК