До Землі на великій швидкості мчить астероїд діаметром близько кілометра. Він вважається потенційно небезпечним і максимально наблизиться до нашої планети вже 23 серпня, повідомляє NASA.

Вчені повідомляють, що до Землі летить астероїд діаметром 970 метрів. Він знаходиться від нашої планети на відстані 3,8 мільйона кілометрів, а його швидкість руху складає 14,25 кілометра на секунду.

Астероїд. Фото: скрін youtube
Астероїд. Фото: скрін youtube

Максимальне зближення астероїда із Землею очікується 23 серпня. Фахівці NASA вважають космічне тіло потенційно небезпечним, якщо він наближається до планети ближче за 7,4 мільйона кілометрів, а його розмір понад 150 метрів. Однак це означає, що він несе реальну загрозу і може зіткнутися з планетою.

Скрін, відео YouTube астероїд
Скрін, відео YouTube астероїд

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Варто зазначити, що цей астероїд 6037 (1988 EG) був відкритий ще в 88-му році минулого століття і він регулярно проходить повз нашу планету. Вчені NASA вважають, що в майбутньому астероїд може становити загрозу для людства, оскільки через гравітаційну взаємодію з планетами орбіта астероїда може змінюватися і наближатися до Землі.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, величезний астероїд мчить до Землі на швидкості 25 тисяч км/годину: у NASA закликають не панікувати.

Також наш портал інформував, астрофізик заявив, що протягом місяця ми дізнаємося про присутність НЛО на Землі: вони тут з 2014 року.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, королева краси розповіла про свій похорон і незабаром загинула, шанувальники в шоці від передбачення: "Двічі реанімували".