Українців готують до складної зими за умов російських обстрілів. Щоб опалювальний сезон пройшов якнайбільше "безболісно" для споживачів, енергетики намагаються максимально економити ресурси вже зараз.

Голова парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус розповів, що вже зараз енергетики заощаджують навіть воду у річках, щоб гідроелектростанції спрацювали її взимку та українці не зіткнулися з дефіцитом.

Магазин без світла, скріншот: YouTube
Магазин без світла, скріншот: YouTube

Однак енергетики зазнають труднощів, оскільки паралельно ведеться ремонт енергоблоків на теплових та гідроелектростанціях. Водночас, держава активно нарощує імпорт з ЄС, щоб споживачам вистачило електроенергії зараз, поки триває підготовка до зими.

"За рахунок імпорту українські гідроелектростанції можуть заощаджувати воду, накопичувати її, щоб восени та взимку підключити цей резерв. Також ми заощаджуємо вугілля та газ. Краще, щоб ці енергоресурси у нас залишилися для зимового використання", - додав Герус.

Популярні новини зараз
Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом
Показати ще

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Крім того, Герус попереджає, що російські окупанти, ймовірно, продовжать обстрілювати нашу енергосистему цієї зими, тому енергетики ремонтують обладнання, накопичують запас міцності та енергоресурси.

Нагадаємо, рахунки на світло у вересні: скільки доведеться платити українцям

Раніше ми писали про те, що хотіли заощадити, але влетіли на штраф: скільки доведеться заплатити порушникам за "скручування" газу

Як повідомляв Знай.ua, встигніть до 30 вересня: ПриватБанк роздасть промокоди зі знижками на пальне, як отримати