Російські мільярдери зі списку Forbes переписують біографії на своїх особистих сайтах, у Вікіпедії та інших ресурсах. Відбілюючи свою репутацію, вони намагаються уникнути санкцій накладених на росію.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Наразі достеменно не відомо, чи роблять вони це самі, чи цим займаються найняті ними PR-агентства.

Однак чиїх би це рук не була справа, всі вони старанно підчищають усі згадки про зв'язки бізнесменів з Москвою та росією і вписують, що бізнесмени народилися в Україні чи в інших країнах колишнього СРСР і мають громадянства інших країн.

Зокрема нещодавно стало відомо, що майже всі згадки про зв'язки з російським громадянством прибрав зі свого сайту співзасновник інтернет-сервісу "Яндекс" Аркадій Волож.

Популярні новини зараз
Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Російський олігарх Аркадій Волож. Фото скріншот з Youtube
Російський олігарх Аркадій Волож. Фото скріншот з Youtube

Він тепер називає себе ізраїльським підприємцем, який народився в Казахстані.

Як фінансист "вірменського походження" тепер представляється інвестбанкір Рубен Варданян, який тривалий час очолював російську інвесткомпанію "Тройка-Діалог", що належала підсанкційному "Сбербанку".

Російський олігарх Рубен Варданян. Фото скріншот з Youtube
Російський олігарх Рубен Варданян. Фото скріншот з Youtube

У вересні Варданян відмовився від громадянства росії і переїхав до Нагірного Карабаху.

Співвласник і голова наглядової ради консорціуму "Альфа-Груп" Михайло Фрідман, на активи та майно якого було накладені зарубіжні санкції, називає себе "народженим в Україні російсько-ізраїльським бізнесменом".

Михайло Фрідман. Фото:  Youtube
Михайло Фрідман. Фото: Youtube

Глава підсанкційної "Ренови" Віктор Вексельберг, який фігурує в санкційних списках США з 2018 року, підкреслює, що народився в Україні і є громадянином Кіпру.

Російський олігарх Віктор Вексельберг. Фото скріншот з Youtube
Російський олігарх Віктор Вексельберг. Фото скріншот з Youtube

Російські олігархи заробили на війні в Україні понад 220 мільярдів рублів.

Щонайменше 81 особа з 200, які входили до довоєнного списку найбагатших росіян за версією Forbes, отримали мільярди на оборонних контрактах.

Зокрема, і на виробництві зброї, яка вбиваэ мирних українців.

Раніше ми писали про те, що Володимир Путін почав свою таємну гру, відома таролог попередила: "Йому чим гірше – тим краще"

Також, "Містер Сідр" убив уже три десятки росіян: вони вирішили досягти фестивалю напою

Також "Знай.ua" інформував росіян нагодують комахами: вже розповідають про користь