Минулого року продажі компанії "Українська бронетехніка" досягли рекорду - понад 350 млн доларів, порівняно з 2,8 млн. доларів за рік до вторгнення росії.

У розслідуванні The New York Times йдеться про те, що в перші тижні вторгнення Міноборони дуже потребувало зброї, тому українська влада була змушена звернутися до Сергія Пашинського, який має зв'язок на ринку зброї.

Сергій Пашинський
Сергій Пашинський

Екснардепа цінували, бо він умів працювати в умовах жорсткої конкуренції і не побоювався бюрократії, хоча до війни "мешкав у фактичному політичному вигнанні у своєму заміському маєтку, усунений президентом Зеленським та його обіцянкою викорінити корупцію".

"Для постачання зброї на передову лідери воскресили діячів із важкого минулого України. Урядовці припинили вносити до чорного списку постачальників, які обдурили військових", - сказано у статті.

Популярні новини зараз
ТЦК витратить 10 мільйонів на перевезення військовозобов'язаних Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися
Показати ще

За інформацією видання, через вісімнадцять місяців пов'язана з пашинською компанією стала найбільшим приватним постачальником зброї в Україні. Він купує та продає гранати, артилерійські снаряди та ракети через трансєвропейську мережу посередників.

Сергій Пашинський, Цензор.НЕТ
Сергій Пашинський, Цензор.НЕТ

Однак Пашинський заперечує будь-який зв'язок зі збройовим бізнесом, а також зараз знову перебуває під слідством, доки органи перевіряють його компанії.

До речі, у грудні 2016 року в одному із сіл Київської області Пашинський прострілив нагородною зброєю ногу чоловікові, який нібито намагався напасти на нього зі скляною пляшкою. Проте вже 2021 року суд виправдав екснардепа у справі про вогнепальне поранення людини.

Нагадаємо, Антикоррада при МО знала, що гроші на закупівлю продовольства для ЗСУ віддали "злодіям"

Раніше ми писали про те, що Зеленський шукає заміну Резникову: у Міноборони закупили втричі дорожче куртки та шоломи для бійців

Як повідомляв Знай.ua, воєнкомів-олігархів стане менше: ким замінять мажорів із ТЦК