Ще в 2022 році в Офісі президента обговорювали концепцію податкової реформи "10-10-10", яку представив заступник голови ОП Ростислав Шурма. Зокрема, модель передбачала запровадити 10% податку на прибуток, 10% – ПДФО та 10% – ПДВ.

Ідея Шурми викликала багато суперечок серед експертів і чиновників, а через рік народний депутат Ярослав Железняк у своєму Telegram -каналі вирішив підбити підсумки, чого ж досяг автор податкової ідеї за цей час.

Ростислав Шурма
Ростислав Шурма

Железняк зазначив, що протягом року чиновники обіцяли оприлюднити текст про реформу та про всі розрахунки, проте цього так і не сталося. Натомість автор зробив "ребрендинг щодо податкової реформи на антикорупційну, де саме ставки є джерелом корупції".

Нардеп перерахував і інші події, які, втім, були далекі від найголовнішого – щоб у ОП нарешті показали суть самої реформи.

Популярні новини зараз
ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще
  • Бачили як "все по 10" перетворюється на "все по 12-13-14".
  • Бачили запевнення від авторів, що G7 та МВФ стрімко підтримують таку ідею.
  • Бачили, щоправда, потім і прохання від G7 та МВФ більше не годувати авторів такими забористими грибами.
  • Бачили нові та нові концепти, що залежать від сезонності нападів або просто від фази місяця.
  • Навіть уже бачили, що корупція не лише у ставках, а ще й у готівці.

"На жаль, ми так і не побачили тексту і хоча б елементарних обрахунків. Або хоча б концепції. За рік. Жодного документа. Рік тому, коли тільки ми дізналися про цей напад популізму і тупості одночасно, я одразу сказав, що це піар-акція", - заявив Железняк.

Железняк про реформу Шурми з ОП, скріншот
Железняк про реформу Шурми з ОП, скріншот

Нагадаємо, в Україні планують легалізувати порнографію: надихнули мільйони з OnlyFans, депутати вже збирають підписи

Раніше ми писали про те, що депутат Слончак запевняє, що отримав від мами 300 000 доларів у подарунок

Як повідомляв Знай.ua, багата сім'я відкупилася? За Мельниченка, який вкрав човен, внесли заставу у 5 мільйонів та усунули з посади