Ще восени 2022 року 21 жовтня три відморозки, пов'язані з московським криміналом, під'їхали до українського добровольця Олексія Щербина у двір і напали - три на одного. У ході сутички, яка сталася на тлі дорожнього конфлікту, вони використовували зброю та стріляли на ураження.
Проте вже у серпні поточного року цих трьох "тітушок" випустили на волю. Громадськість на цю новину відреагувала дуже жорстко.
Про це пишуть у соціальних мережах українські військові, громадські діячі та волонтери.

Публікація Євгена Карася, скріншот: X
Публікація Євгена Карася, скріншот: X

Військовий та активіст Євген Карась написав, що прокуратура завалила справу і під час війни суд випустив убивць солдата на вулицю.
Колишні тітушки Киви : Ігнатенко Леонід Іванович 1982; Котирло Ігор Валерійович 1998; Вільцанюк В'ячеслав Володимирович 1996 року.
Також є інформація, що дана банда мала ще й четвертого учасника, який на волі "вирішував питання" для цих вбивць.

"За ним деякі люди невдало бігали містом. Було майже вдало, але воно забирало дочку з навчального закладу, це погане місце та час для справедливості", - написав Євген Карась.

Вбитий військовий Щербін, фото із соцмереж
Вбитий військовий Щербін, фото із соцмереж

Також у мережі X пише активіст Катя Галушка:
"Голосіївський суд вирішив відпустити двох із них під заставу в 20 тисяч доларів. Тобто особливо небезпечні вбивці з російськими зв'язками гулятимуть на волі, а життя добровольця суд оцінив у 20 тисяч доларів.
Попереду апеляція і зараз розголос може вплинути на ситуацію. Все це відбувається в той час, коли побратими вбитого Олексія Щербини воюють на фронті і не можуть паралельно знищувати ворога у бою та боротися з гнидами у тилу. Але у тилу зараз багато людей, які можуть вплинути на ситуацію. Будь ласка".

Коментарі Каті Галушки, скріншот: X
Коментарі Каті Галушки, скріншот: X

Популярні новини зараз
Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще