До кінця літа залишилося зовсім небагато і незабаром почнеться новий опалювальний сезон. Справлятися з платіжками стане складніше, але деякі українці можуть полегшити життя. Наприклад, оформити пільги з оплати ЖКП. Як це зробити, розповіли у ПФУ.

В Україні деякі категорії громадян мають право на пільги щодо оплати комунальних послуг у розмірі від 25% до 100%, залежно від категорії.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

У Пенсійному фонді розповіли, що подати заяву та необхідні документи на пільгу українці можуть не виходячи з дому та не чекаючи у чергах. Для цього знадобиться небагато часу та доступ до інтернету.

"Для отримання пільги з оплати житлово-комунальних послуг можна звернутись до Пенсійного фонду України online та подати необхідні документи через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Фонду", - пояснили у відомстві.

Популярні новини зараз
З червня українці отримають нову допомогу: треба поквапитись з оформленням "Лічені миті до загрози": пророцтво старця Вікентія про допомогу вищих сил Україні у війні Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися
Показати ще

Комуналка. Фото: скрін youtube
Комуналка. Фото: скрін youtube

Фахівці Пенсійного фонду розробили детальну відеоінструкцію, яка дозволить без проблем подати заявку навіть тим, хто погано розуміється на техніці та подібних онлайн-сервісах.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, народилася дитина – із субсидією попрощався? Як виплати на малюка впливають на призначення допомоги.

Також наш портал інформував, що станеться із субсидіями до опалювального сезону 2023-24: у Мінсоцполітики заговорили про зміни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, у квартирі ніхто не живе, а платіжки приходять: у YASNO пояснили, як уникнути нарахувань.