Російський генерал, якого вважають хранителем секретів величезного Чорноморського палацу володимира путіна вартістю 1 мільярд доларів, загадковим чином помер у в'язниці.

Лікарі повідомили 69-річного генерала Геннадія Лопирьова, що у нього раніше не діагностували лейкемію після того, як у понеділок (14 серпня) його залишили задихатися у в'язниці. Лопирьов щойно отримав право на умовно-дострокове звільнення, і у зв'язку з цим виникли підозри, що його могли отруїти.

Геннадій Лопирьов, фото: Twitter/bayraktar_1love
Геннадій Лопирьов, фото: Twitter/bayraktar_1love

Він працював у ФСО, або Федеральній службі охорони, і керував будівництвом масивного Геленджицького палацу диктатора на вершині скелі. Всі росіяни знають, що гігантське лігво було збудовано на державні гроші.

У 2017 році військовий суд посадив Лопирьова у в'язницю за звинуваченням у отриманні хабара та незаконному зберіганні боєприпасів. Він завжди заперечував звинувачення.

Популярні новини зараз
Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

В іншому проекті він керував будівництвом ще одного путінського будинку "Бочарів струмок" у Сочі. До того, як його посадили, він вважався одним із найближчих до путіна співробітників служби безпеки і навіть був зображений із диктатором та колишнім прем'єр-міністром Великобританії Тоні Блером у 2002 році.

Дехто розцінив його арешт і тюремне ув'язнення, як спробу прибрати його з поля зору і натомість думають, що звинувачення могли бути зручним інструментом для цього.

Володимир Путін
Володимир Путін

За повідомленням одного з телеграм-каналів у неділю, коли він розмовляв зі своїм сином Олександром, він був здоровий, але до понеділка важко міг дихати і говорити.

Канал пов'язав його симптоми із симптомами жертви "Новичка" Олексія Навального, заявивши: "Він не міг дихати і у нього був хрипкий голос".

Відомо, що після інциденту його перевели із виправної колонії №3 у Рязанській області до лікарні. Він сказав синові по телефону: "Мене спочатку відвезли до Скопіну [лікарню], і там нічого істотного не знайшли. Зараз мене привезли до Рязанської обласної лікарні та сказали, що в мене лейкемія."

Син сказав: "А хіба лейкемія не рак .... Невже він міг скосити тебе всього за два дні?"

За словами голови Громадської наглядової комісії Віктора Боборикина, у його смерті не було "нічого підозрілого".

Нагадаємо, що російські олігархи зрікаються громадянства і переписують біографії: сподіваються уникнути санкцій .

Раніше ми повідомляли, що володимир путін впевнений у своїй перемозі, хоча раніше багато сердився і "нюхав": експерт з мови тіла розкрила карти диктатора.