В Україні очікується зростання цін на оренду житла у великих містах. Оскільки багато студентів розпочнуть навчання, попит на квартири та кімнати серед них підвищиться.

Запити пошуку однокімнатних квартир у Києві серед українців значно перевищує попит на оренду кімнат, зазначили аналітики порталу "OLX Нерухомість". У той же час варіантів оренди одиниць значно більше, всього 9 тисяч оголошень проти приблизно 4 тисяч кімнат.

Оренда квартири в воєнний час. Фото: Youtube
Оренда квартири в воєнний час. Фото: Youtube

Така ситуація спостерігається і в інших містах України. Наприклад, однією з найпопулярніших є Одеса, де близько 93 тисяч запитів. Далі йде Львів – 72 тисячі запитів, а також Дніпро та Харків – 55 та 52 тисячі.

Однак фахівці підкреслюють, що попит вищий за пропозицію, а з початком осені ситуація стане більш напруженою. Вже зараз у столиці лише 9 тисяч однокімнатних квартир та близько 220 тисяч запитів.

Популярні новини зараз
Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Студенти, кадр з відео
Студенти, кадр з відео

На початку навчального року оренда квартир традиційно дорожчає, оскільки студенти повертаються з канікул до міст, де знаходяться їхні ВНЗ, зокрема. Аналітик Вікторія Берещак також вважає, що оренда житла незабаром подорожчає.

"В кінці серпня і першій половині вересня ціни на оренду будуть зростати. Це пов'язано з бізнес-сезоном, що починається, тобто люди повертаються до роботи після літнього відпочинку. Також з вересня починається навчання у вузах. Буде високий попит на оренду житла серед абітурієнтів, студентів, особливо у містах-мільйонниках, там, де найбільша навчальна інфраструктура", - сказала вона.

Влітку ціни на оренду однокімнатної квартири виглядають так:

  • Львів – 14 тис. грн;
  • Київ – 10 тис. грн;
  • Дніпро – 8,5 тис. грн.;
  • Одеса – 7 тис. грн;
  • Запоріжжя – 5 тис. грн;
  • Харків – 4 тис. грн.

Передбачається, що вартість оренди зросте в середньому на 2-3 тисячі гривень.

Нагадаємо, українцям обіцяють підвищення зарплат: коли буде "мінімалка" 9 тисяч

Раніше ми писали про те, що у вас є 3 місяці на звернення: одержувачам субсидій нагадали про важливий нюанс

Як повідомляв Знай.ua, 50 тисяч гривень щороку: нова допомога для дітей українців, хто та як може отримати