Російські окупанти вранці 19 серпня завдали жорсткого ракетного удару по центру Чернігова. Попадання було по драматичному театру, де в цей час для мешканців проводилася виставка дронів.

У Міністерстві внутрішніх справ офіційно повідомили, що внаслідок удару в Чернігові померла 6-річна дитина. Її життя обірвала ворожа ракета. При цьому мати загиблої дитини перебуває у важкому стані.

Обстріл Чернігова, фото МВС
Обстріл Чернігова, фото МВС

Уточнюється, що на місці патрульна поліція намагалася надати допомогу дитині, проте її так і не вдалося врятувати. Загалом через обстріл драматичного театру загинуло вже 7 людей.

Обстріл Чернігова, фото МВС
Обстріл Чернігова, фото МВС

Популярні новини зараз
Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні
Показати ще

До нанесення ракетного удару організатори зробили анонс виставки, навіть уточнили місце та час. Окупанти, довго не думаючи, бомбардували драмтеатр.

Після цього організатори публічно заявили, що нібито погоджували з місцевою владою проведення виставки, а під час повітряної тривоги направили всіх людей до укриття. На жаль, деякі з них вийшли надвір і не вижили.

Заява організаторів виставки у Чернігові, скріншот.
Заява організаторів виставки у Чернігові, скріншот.

При цьому у Чернігівській міській раді офіційно оприлюднили спростування слів організаторів. Влада не давала жодної згоди на проведення виставки.

Заява Чернігівської міської ради, скріншот
Заява Чернігівської міської ради, скріншот

Також усіх бажаючих допомогти пораненим запрошують до Чернігівського обласного центру крові. Він працюватиме приблизно до 17:00. За інформацією, за медичною допомогою звернулось 90 поранених. З них 10 поліцейських та 12 дітей. Госпіталізовано 25 осіб.

Збір крові для постраждалих у Чернігові, скріншот
Збір крові для постраждалих у Чернігові, скріншот

Нагадаємо, Росія завдала ракетного удару по центру Чернігова: є загиблі та постраждалі

Раніше ми писали про те, що окупанти можуть готувати масований ракетний обстріл: коли чекати на удар

Як повідомляв Знай.ua, у ВСУ не виключають наступу на Київ: "Ворог може зробити це"