Принца Вільяма звинуватили в тому, що він забив "абсолютно безглуздий" автогол, пропустивши перший за 57 років фінал чемпіонату світу з футболу серед жінок.

У Королівському палаці сказали, що він дивитиметься на гонку слави Левиць по телевізору вдома в неділю замість того, щоб прийти на стадіон і підбадьорити їх проти Іспанії з трибун. Але його рішення налаштуватися на дію зі свого дивана замість того, щоб особисто згуртувати команду, було сприйнято як пряма королівська образа.

Принц Вільям, кадр з відео
Принц Вільям, кадр з відео

Він не лише президент Футбольної асоціації, а й майбутній король Австралії. Але після відправлення твіту, щоб привітати команду з їхньою півфінальною перемогою над Австралією в середу, спадкоємець престолу не з'являвся на публіці. Джерела повідомили, що вартість поїздки та вуглецевий слід були причиною його рішення не їхати. Деякі припустили, що з його боку було б нетактовно повернутися до Австралії вперше за майже десятиліття, щоб публічно повболівати за Англію у фіналі після того, як вони нокаутували Матильду.

Але критики розкритикували нез'явлення майбутнього короля і заявили, що це показує, що нація не готова до неймовірних виступів Lionesses Down Under. Манду Рейд, лідер Партії жіночої рівності, сказала: "Це просто смішно, що Англія не була і досі не готова відсвяткувати фінал чемпіонату світу серед жінок. Президент Футбольної асоціації принц Вільям не турбує себе присутністю, на Трафальгарській площі не буде екрану, і не було жодного слова про якесь велике святкування у разі їх перемоги.Ця остання спроба показати підтримку "Львиць" нашими лідерами не тільки бентежить, а й показує, як мало вони думають про жіночий спорт.Ви можете гарантувати, що ні за що до чоловічій футбольній команді не ставитимуться з такою зневагою та неповагою".

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Збірна Англії, twitter.com/England
Збірна Англії, twitter.com/England

Суперечка посилилася, коли Королівська федерація футболу Іспанії підтвердила, що королева Летиція та її 16-річна дочка Інфанта Софія прибудуть до Сіднею, щоб ще раз продемонструвати підтримку королівською родиною національного футболу.

За словами джерела, прем'єр-міністр Ріші Сунак також буде відсутній через "існуючі ділові зобов'язання уряду" і "вболіватиме за Левиць з Йоркширу".

Ріші Сунак, скріншот: Instagram
Ріші Сунак, скріншот: Instagram

Нагадаємо, що 41-річного принца Вільяма помітили у нічному клубі, без Кейт Міддлтон поряд: з ким помітили сина Чарльза ІІІ.

Раніше ми повідомляли, що Кейт Міддлтон вже готова до "корони" - дружина принца Вільяма набагато жорсткіша за чоловіка.