Курс долара в Україні почав поступово зростати й 18 серпня досяг максимальної позначки за останні три місяці. Що буде з американською валютою до кінця серпня, розповів доктор економічних наук, заслужений економіст України Олексій Плотніков у коментарі порталу Pro Гроші.

Експерт заявив, що пожвавлення курсу долара, яке зараз спостерігають українці, пов'язане насамперед із припиненням зернової угоди, а також підвищенням акцизу на паливо.

Обмінник. Фото: скрін youtube
Обмінник. Фото: скрін youtube

"В результаті на ринку зменшилася кількість валюти, експортери стали завозити менше доларів в Україну, зменшився експорт зернових. Також дещо збільшився попит на іноземну валюту, адже імпортери хочуть щось купувати", - наголосив він.

Олексій Плотніков вважає, що найближчим часом українцям точно варто штурмувати обмінники, адже "крутих поворотів" у курсі американської валюти не очікується.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Валюта. Фото: скрін youtube
Валюта. Фото: скрін youtube

"Так, найімовірніше, показники іноземної валюти залишаться за межами 38 гривень за долар, але таких різких поворотів долар, швидше за все, не продемонструє", - прогнозує Олексій Плотніков.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, політика Нацбанку до цього приведе, експерт розповів, що буде з курсом валют вже скоро: "Завжди є і будуть".

Також наш портал інформував, курс долара та інфляція: що чекає українців у наступні 12 місяців – банкіри озвучили прогноз.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні з 20 липня з'являться нові купюри номіналом 1000 грн: як вони виглядатимуть і куди подіти старі.